--- Portret en nieuws


SOS Kind

Afgelopen zomer kon voor de negenjarige Oscar uit Peru niet meer stuk. Hij mocht naar het WK Voetbal! Al van jongs af aan is Oscar helemaal weg van voetbal. Toen hij hoorde dat hij kans kon maken op een trip naar het WK in Rusland, was hij gelijk van de partij. Een fastfoodketen zette een wedstrijd uit met als opdracht een aanmoedigingsvideo voor het Peruviaanse voetbalteam. Oscar maakte zijn video en won! Zo liep hij op 15 juli tijdens de finale van het WK aan de hand van een van de voetballers het veld op. Oscar: “Ook al liep ik niet naast iemand van La Blanquirroja (bijnaam voor het Peruviaanse nationale voetbalteam, red.), het was toch de mooiste dag van mijn leven!”

Mooie resultaten dankzij u!

Als donateur van SOS Kinderdorpen wilt u er zeker van zijn dat uw donaties goed en efficiënt worden gebruikt. In het jaarverslag leest u tot in detail hoe SOS de ingezamelde fondsen in 2017 besteedde. Ontdek de impact van uw steun: ga naar soskinderdorpen.nl/jaarverslag.


Onze nieuwe ambassadeur

Met trots stellen we aan u voor: Marjan Jonkman, onze nieuwe ambassadeur. Deze nuchtere Friezin is Nederlands meest geboekte topmodel van dit moment. Graag wil ze haar bekendheid én haar hart inzet- ten voor SOS Kinderdorpen. “Ik ben een echt familiemens. In mijn drukke bestaan voelt het goed een thuisbasis te hebben: een familie die me steunt en er altijd voor me is. Dat gun ik ieder kind.”


Al veertig jaar in actie

Op 27 september 1978 richtten mevrouw van Os en mevrouw van Koesveld de SOS Werkgroep Putten op. Met hun tweedehandskledingwinkel en allerlei andere activiteiten zamelde deze werkgroep in de afgelopen veertig jaar maar liefst € 381.000 in voor diverse projecten! Wij willen alle leden hartelijk bedanken voor al hun tijd en inspanningen! Dankzij jullie inzet groeien kinderen in onder andere Oeganda, Guatemala, Ivoorkust, Haïti en Tsjaad, liefdevol op.